Bu Blogda Ara

29 Aralık 2012 Cumartesi

2012'yi unutulmaz kılan 10 galatasaray anısı

  son yılların en güzel galatasaray yılıydı çoğu kişi için. hatta kendi adıma ömrü hayatımda en güzel galatasaray yılıydı. çoğunlukla güzel anılarla hatırlanacak olsa da hatırlamak istemediğim şeyler de oldu tabii. kendi adıma yılın en unutulmaz 10 hatıra-maç-olayıyla blogumun açılışını yapayım..(ilk 3 dışındakilerin sıralaması akla geliş sırasına göre, çoğunu ayıramadım zaten birbirinden)
hagi'yle başlamanın keyfi bambaşka 
10 Numara



şampiyonlar ligi


bekledik bunu çok bekledik, ait olduğumuz yerdeydik artık. kim olduğumuzu hatırlatmanın vakti de gelmişti hani. deli gibi şu müziği dinledim/dinledik günlerce. pişman değilim yine olsun yine yaparım.




herkesin gönlüne göre çıkmıştı grup kurasındaki rakipler de, ama 3 maçın sonunda 1 puan toplayabilince avrupa kupasına gitsek bari düşüncesi gelmedi değil akıllara, ama oynadıkları 2si deplasmanda son 3 maçı kazanan galatasaray çoğumuzu utandırdı. kısa kısa bazen uzun uzun cl maçlarından gideyim 10 numarada.

19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçı


                            

manchester ibnesi kolla kendini diyerek hazırlandık maça ama manchester'ı kollayan sadece manchesterlılar değildi hakem de vardı, daha ilk dakikada verilmeyen penaltımız, aydın'ın düşürülmesi filan derken net 3 tane penaltı çalınmadı lehimize. manchester'dan hesap istanbul'da soruldu ama wolfrang stark'la daha sonra görüşücez. selçuk'un kafasında gol diye zıplasak da olmadı, muslera penaltı kurtardı ama yetmedi http://www.whoateallthepies.tv/wp-content/uploads/2012/09/nani.gif , manchester united'ı yenerdik belki o gün ama hakemi yenemedik işte. bi dahakine ant olsun hakemi de yenelim.




                                     
2 ekim 2012 galatasaray braga maçı




maç öncesi moraller gayet yerindeydi, bu maçı kazanalım braga kendiliğinden devre dışı kalır clujla ikincilik için yarışırız tarzında söylemler yaygındı. maça çıktık ne olduğunu anlamadık, kaybettik. braga'nın gruptan şansı bitene kadar güntekin onay'ın düzenli olarak sarf ettiği galatasaray'ın son dakikada yediği gol onun başını çok ağrıtabilir sözleri bugünden itibaren başlıyordu. türk telekom arena ev sahipliğini yaptığı ilk cl maçında mağlubiyetle tanışırken maç sonrası olumlu havadan eser kalmadığını söylemek mümkündü.






23 ekim 2012 galatasaray cluj maçı

maçın ilk yarısı bu maç niye oynanıyo diye sorgulamakla geçti, maçın daha ilk yarısında sonucun iyi olmayacağı kesindi, ama rakip attı ya da şöyle söyleyeşim onları yormadan biz attık.



 "allahım, hikmetinden sual olunmaz ama neden?" diyen iç sesimize ortak oldu fatih terim de.


suya takıldık, elmander'i kaybettik, tek kale oynadık olmayacak derken, puan alamıcaz mı acaba derken burak "calma" dedi sessizce. 2. yarı malum, aynı pozisyonu izler gibi izledik 2.yarıyı. bütün ataklarımız birbirine benziyordu rakibin atağa niyeti de yoktu ama dany sağolsun akıllarına soktu ama allahtan beceriksiz çıktılar. galatasarayla oynayacağı 2 maça 4 puan yazan cluj hocasının kısa vadede planı tutmuştu ama romanyada pek de güzel bi sonuç beklemiyordu onu.




7 kasım 2012 cluj galatasaray maçı




maç öncesi braga'nın 3, manu'nun 6, cluj'un 4 bizimse 1 puanımız vardı. maçta alınacak olumsuz sonuç şampiyonlar ligi defterini büyük ihtimalle de avrupa defterini tamamen kapatacaktı. maç öncesi fatih terim "Ben son sözümüzü söylemediğimize inanıyorum. İnşallah güzel bir şekilde söyleriz ve bu da Cluj'da başlar" dediğinde en umutsuz olanımız bile umut dolmuştu muhtemelen. biz bitti demeden bitmeyecekti, son sözü biz söyleyecektik. nitekim de öyle oldu. 

  kral. kral. kral. gol sonrası sevinci tartışıladursun, cldeki 4.maçında 4.golünü atmış oluyordu yeni kral.


 koşun haber verin tarihe, maç ertesi en güzel manşetti.




20 kasım 2012 galatasaray-manchester united cl maçı












 maç öncesi manchester united yedek takımla gelmiş yea kesin yenerizcilerin aksine epey umutsuzdum ben, şampiyonlar liginde ilk maç olan manchester united deplasmanında yaşananlardan dolayı bir umutsuzluktu belki.
söylemeden geçmeyeyim 10 galatasaray anısından bir tanesi başlı başına selçuk inan ve kaptanlığı olabilirdi belki ama burda analım onu ve kaptanlığını. çok yakıştı be, çok yani. ne söylenir ki ne söylenebilir ki yani, çok uzun yıllar takımın en önünde sahaya çıkan selçuk olur umarım. 


gol öncesi melo'nun kafası ve sonrasında kornerden önce yaptığı bu hareket maçı izlerken uyandıran andı belki de beni, gayet sakin elimde çay battaniye altında manchester atar birazdan ya bişi olmaz bu maç değil zaten braga maçı önemli diye kendimi dizginlemem melo'nun bu hareketi sonrası geçti tamamen. 

ve sonrası tabi ki burak, evde kraaaaal diye koşturma zıplama vs, bizim evin 2012-2013 sezonunda gördüğü en ciddili gol sevinciydi burak'ın golü sonrası yaşanan.
burak yılmaz 2012-2013 yılında 5.cl maçında 5.golünü atarken 20 yıl sonra bile hatırlanacak bir zaferin baş mimarı oluyordu.



aynı pozisyonda aynı durum bizim evde de yaşanıyordu, annem-ümit davala, hasan şaş'ım-ben ve babam-imparator rollerinde. manchester united'in bu yıl maçın son dakikalarında skor üstünlüğünü lehine çevirme gibi bi alışkanlığı olduğu için 80+ dakikaları izlerken pek rahat olmadığımızı söylemeliyim.



                                                                                                                                                                             
5 kasım 2012 braga galatasaray maçı




maç öncesi braga grup sonuncusu olmayı garantilemiş biz ise averajla cluj'un üzerindeydik. cluj'un manchester deplasmanında alacağı bir mağlubiyet bizim maçın sonucuna bakmazsızın bizi gruptan çıkarıyordu, ama manchester ibnesine tabi ki güven olmazdı, ki olmadı da. maç boyu çok sıkıntı çeksek de ikinci yarı 2006 konya deplasmanının kahramanı aydın yine çıkıyordu sahneye. 78.dakikada üstünlüğü ele geçirdiğimiz maçı kazanıyor, cluj'u averajla 3.sıraya itiyorduk.










son 16da rakibimiz schalke, ortak duamız kabul oldu schalke kurasıyla beraber. bundan sonrası tamamıyla hakkımızda hayırlısı.


bu arada rıdvan dilmen, sen naber ya?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder